Connect with us
Een van onze aanbevelingen, de serie A Million Little Things

Netflix

Keuzestress: Dit zijn onze serie aanbevelingen

Keuzestress: Dit zijn onze serie aanbevelingen

Het is weer begin oktober, en dat betekent dat het nieuwe serie seizoen is gestart. We hebben eerder al een artikel gemaakt met de series die deze herfst te zien zijn. En helaas hebben we ook een artikel moeten maken met series die deze herfst niet meer terugkeren. Maar omdat er zo veel te kiezen is deze maand, hieronder een klein overzicht met aanbevelingen van nieuwe series en terugkerende series die de moeite waard zijn. Niet eens met onze lijst, of heb je een betere suggestie? Laat deze dan achter in de comments.

Er is zoveel te kijken…

Hierboven is een screenshot van een deel van de series die op mijn schema staan voor de komende drie dagen. Helaas heb ik niet de tijd om ze allemaal tegelijk te kijken, dus maak ik gebruik van Trakt.tv om het overzicht te bewaren. Maar niet iedereen is hier door gecharmeerd, vandaar dit artikel. Hieronder onze aanbevelingen voor deze maand.

Onze aanbevelingen

Manifest

Deze serie is op 25 september begonnen. Maar omdat we nooit een oordeel vellen voordat we 3 afleveringen gezien hebben staat Manifest in onze herfst lijst. De eerste twee afleveringen was het even afwachten om te zien of deze serie de potentie had die uit de trailer bleek. En het maakt waar. Deze serie is zeker het kijken waard, en gezien de kijkcijfers zo ver lijkt deze wellicht ook een tweede seizoen te halen. Dit schreven we eerder over Manifest:

Het zien van de trailer deed me meteen aan een soort Lost maar dan omgekeerd denken. De serie begint als Montego Air vlucht 828 na een turbulente maar routine vlucht veilig land op het vliegveld. Ondanks dat de vlucht slechts enkele uren duurde was op aarde vijf jaar voorbijgegaan. Vrienden, familie en collega’s hadden gerouwd, de hoop opgegeven en waren verder gegaan met hun leven. Nu, vijf jaar later land het vliegtuig alsof er niks gebeurd is. Het lijkt onmogelijk, maar ze hebben een nieuwe kans gekregen. Ondertussen wordt de nieuwe realiteit duidelijk, en sommige passagiers denken dat ze voor iets groters zijn voorbestemd. Groter dan ze ooit hadden kunnen bedenken.

9-1-1

De naam spreekt eigenlijk al voor zich. Maar waar de Chicago-franchise drie series nodig heeft, Chicago Fire, Chicago Med en Chicago PD doet 9-1-1 het in een serie en weet zelfs de alarmcentrale erbij te betrekken. Ik kwam deze serie op het spoor door Peter Krause, van wie ik al fan was sinds zijn tijd in Parenthood. Het tweede seizoen is net begonnen, dus er zijn voldoende afleveringen om een lang weekend the binge-watchen. 

De serie focust zich op de hulpdiensten in Los Angeles. In het eerste seizoen ligt de nadruk op een politie agente, een groep brandweermannen (en vrouwen) en de dame van de alarmcentrale. Er valt vrij weinig te zeggen, het is aaneenschakeling van vreemde gebeurtenissen en misdaad wat in deze serie voortkomt. Tegelijk zie je de karakters ook groeien en is er op de achtergrond ook een verhaal. Dit is een heerlijke serie om casual te volgen maar desalniettemin zeker de moeite waard. Hieronder de trailer als je nog twijfelt.

New Amsterdam

Deze titel alleen zal waarschijnlijk alle Amsterdammers aanspreken. Maar helaas, het is geen ode aan de glorieuze tijd van de Nederlanders in New York. Het is een medische serie die zich afspeelt in het fictieve New Amsterdam ziekenhuis. Ik heb nu twee afleveringen gezien, en het is wederom een heerlijke feel-good serie die lekker wegkijkt. Hieronder wat we eerder schreven over deze serie met de trailer.

New Amsterdam niet te verwarren met de serie New Amsterdam is een nieuwe medische serie. Gebaseerd op het Bellevue Ziekenhuis is het New Amsterdam ziekenhuis het oudste publieke ziekenhuis van de Verenigde Staten. Het volgt de brilliante en charmante dokter Max Goodwin (Ryan Eggold) als de nieuwe directeuyr van het ziekenhuis. Hij probeert de bureacratie te omzeilen en wilt een exceptionele zorg bieden aan al z’n patiënten bieden. Maar dit hebben de doktoren in het ziekenhuis al eerder gehoord. Dokter Goodwin moet laten zien dat hij de status quo wilt doorbreken wil hij succes bereiken met z’n onderbetaalde en ondergewaardeerde staf in een ziekenhuis dat onvoldoende geld heeft. Zijn ziekenhuis is het enige ter wereld die patiënten met Ebola, gevangenen en maar ook de president van de Verenigde Staten kan behandelen onder een gebouw.

The Good Doctor

Om maar even bij medische series te blijven gaan we naar The Good Doctor. Deze is net begonnen aan het tweede seizoen en kreeg vorig jaar voor het eerste seioen hoge waarderingen. De serie draait om dokter Shaun Murphy, een arts-in-opleiding met autisme in het San Jose St. Bonaventure ziekenhuis. Als een dokter met austisme, die voortreffelijk gespeeld wordt door Freddie Highmore, zijn er veel drempels te overkomen om een succesvolle chirurg te worden. In deze serie zien we hoe hij dit probeert te overkomen en tegelijkertijd nieuwe ervaringen opdoet die hem als mens veranderen. Een prachtige serie die laat zien hoe moeilijk het is voor mensen om om te gaan met iemand die autisme heeft. Hieronder de trailer.

Riverdale

Alweer het derde seizoen van deze serie. Het is moeilijk hier een korte omschrijving van te geven, maar laten we het proberen. Het gaat over een groep middelbare scholieren die in allerlei problemen verzeild raken. Ze proberen een moord op te lossen, doen onderzoek naar een oude familie vete, er is een seriemoordenaar die ze achterna zit en dan heb je uiteraard nog de criminele familie die alles probeert af te pakken. Terwijl dit gebeurd is de lokale bende er om dit te proberen te voorkomen.

Het klinkt idioot, en dat zou het in het echte leven ook zijn, maar toch is het een geweldige serie precies daarom. De serie heeft wekelijks een nieuwe aflevering die op Netflix verschijnt. De vorige twee seizoenen staan ook online. Hieronder de trailer van het eerste seizoen. Mocht je nou echt niet genoeg krijgen van deze serie, dan kan je een van de hoofdrolspelers Lili Reinhart op Instagram volgen voor scoops en behind-the-scenes.

A Million Little Things

Als laatste deze nieuwe serie waarvan komende donderdag de derde aflevering verschijnt. In Boston is er een groep vrienden wiens levens met elkaar verbonden zijn. Maar pas nadat een van hun zelfmoord pleegt realiseren ze dat ze hun leven ook moeten gaan leven. Helaas is het moeilijk meer hierover te vertellen zonder het verhaal te verklappen. Het is zeker een serie met potentieel, drama is er in ieder geval meer dan genoeg. Deze serie mocht zeker in onze aanbevelingen niet ontbreken

Dit was het eerste artikel met een overzicht van een aantal volgens ons interessante series. Zullen we vaker van dit soort aanbevelingen doen? Zijn er serie die volgens jou missen op deze lijst, laat het ons weten in de comments!

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Netflix

To Top