Connect with us
Stranger Things, wat kunnen we verwachten?

Netflix

Strangers Things, wat kunnen we verwachten?

Strangers Things, wat kunnen we verwachten?

Ken je Stranger Things nog niet? Onderaan het artikel hebben we een kleine omschrijving toegevoegd waar deze serie over gaat.

Dat de serie met ieders favoriete kinder-detectives, Stranger Things een derde seizoen krijgt wisten we al een tijdje. In dit artikel geven we een kleine update over wat er al bekend is. Om te beginnen met wanneer komt het derde seizoen eindelijk? Daar begint het slechte nieuws, het duurt nog bijna een jaar. Netflix verwacht de serie in de zomer van 2019 uit te brengen.

De vertraging is te wijten aan een moeilijke verhaallijn. Deze is zo lastig dat ze steeds opnieuw op zoek moeten naar nieuwe acteurs. En de geheimhouding helpt ook niet mee vertelde de casting directeur aan The Hollywood Reporter:

”There’s a lot of secrecy, and we can’t say what parts we’re looking for, so it’s still a weird challenge. I know that if we said, ‘We’re looking for this and it’s for Stranger Things,’ we would have tons more options, but it’s still a lot of work.”

Slechts een kleine teaser…

Het mag dan wel niet zo soepeltjes verlopen om de juiste acteurs te vinden. Toch hebben ze de tijd gevonden om een kleine teaser op Twitter te plaatsen. Zo te zien krijgt Hawkins z’n eigen winkelcentrum in het volgende seizoen. Dat kan bijna niet misgaan toch?

Wat weten we over het 3e seizoen?

Filmen is uiteindelijk begonnen op 23 april. Helaas zal dit seizoen uiteindelijk een aflevering minder kennen dat het tweede seizoen. Slechts acht afleveringen helaas. Het is in ieder geval zeker dat Barb echt niet terugkomt. De zus van Lucas daarintegen zullen we juist meer te zien krijgen. Ze wilt niet langer aan de zijkant staan en vindt zichzelf op een dwaze missie om Hawkin te redden. Uiteraard zijn er ook de nodige nieuwe aanvullingen op de cast. Maar er is nog weinig over hun rollen bekend.

De Stranger Things cast op de set in Georgia, Verenigde Staten
De Stranger Things cast op de set in Georgia, Verenigde Staten

Ook gaan we wat meer romantiek tegen komen. Het nieuwe seizoen, dat zich een jaar na het einde van het tweede seizoen afspeelt, krijgt een paar nieuwe stelletjes. Mike en Eleven maar ook Lucas en Max zijn een koppel.

Eleven werd aan het einde van het seizoen door Hopper geadopteerd en gaat voortaan als Jane Hopper door het leven. Maar ouder zijn is niet altijd gemakkelijk merkt Hopper;

”Hopper is now the dad of a girl who’s a teenager, so she’s going to be going through all these changes that it’s gonna be very difficult for him to guide her through”

Helaas lekt er deze keer vrij weinig over wat ons te verwachten staat. David Harbour, die Hopper speelt, deelde altijd graag wat spoilers uit. Iets teveel blijkt nu.

”We can’t tell David anything anymore. He’s cut off. He tweets it, he puts it on Instagram, he tells every journalist he can find…I’m not telling him anything.”

Hoeveel seizoenen komen er nog?

Het is wellicht nog even wachten op het derde seizoen. En de moeite waard als we de regisseur mogen geloven die het ”Cinematically, it’s our biggest season yet” noemde. Maar als Netflix de serie blijft vernieuwen kunnen we nog even vooruit. De producent van de serie heeft al laten weten dat er 5 seizoenen gepland zijn.

”Hearts were heard breaking in Netflix headquarters when the brothers made four seasons sound like an official end, and I was suddenly getting phone calls from our actors’ agents. The truth is we’re definitely going four seasons and there’s very much the possibility of a fifth. Beyond that, it becomes I think very unlikely.”

Dit werd later nog een bevestigd door de bedenkers van de serie, Ross Duffer.

”I think there’s going to come a point where why aren’t these people leaving Hawkins? Like we’re going to stretch credibility. It wasn’t intended to be a seven-season thing.”

Stranger Things samenvatting

Het lijkt onwaarschijnlijk dat je nog nooit van Stranger Things gehoord hebt. Maar voor het geval dat, dit is waar het over gaat. 

De serie speelt zich af in het fictieve, landelijke stadje Hawkins in Indian in de jaren 80. Dichtbij is het Hawkins Nationale Laboratorium waar het Amerikaanse Ministerie van Energie onderzoek doet naar het paranormale. Maar zulke onderzoeken gaan nooit goed in series als deze. Ze creëren een portaal naar een alternatief universum, genaamd ”The Upside Down”. Dit blijkt grote gevolgen te hebben voor de inwoners van Hawkins.

Het eerste seizoen speelt zich af in het najaar van 1983. Will Byers wordt ontvoerd door een schepsel dat dankzij de  The Upside Down bestaat. Zijn moeder Joyce zoekt samen met de politiechef naar Will. Zijn vrienden, Mike, Dustin en Lucas zijn ondertussen ook al op onderzoek uitgegaan. Ze worden hierbij geholpen door een jong meisje dat ontsnapt is uit het laboratorium genaamd Eleven. Ze ontdekken al snel dat er mysterieuze krachten aan het werk zijn. En uiteraard probeert de overheid zoveel mogelijk in de doofpot te houden.

Wat vinden jullie?

Er is helaas nog weinig zicht op hoe het volgende seizoen zich gaat ontwikkelen. Maar de geruchten spreken voor zich, het klinkt weer alsof het een indrukwekkend seizoen gaat worden. Dus, als je de serie nog niet gezien heb, ga dan nu naar Netflix. Ken je de serie al? Wat denken jullie van wat er nu bekend is, nieuwsgierig? Laat van je horen in de reacties!

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Netflix

To Top