Connect with us
Netflix original

Netflix

Dark en 7 andere Europese Netflix original series

Dark en 7 andere Europese Netflix original series

Naast het laatste serie nieuws vinden we bij Regnum het ook heel leuk om lijstjes te maken. Zoals dit artikel met 8 Europese Netflix Original series. Lekker simpel, want dit keer hoef je niks te downloaden. Je start Netflix op en je kunt beginnen! Naast Dark nog 7 andere Netflix Original series die wat ons betreft de moeite waard zijn om eens lekker voor te gaan zitten. Het lijkt alsof Netflix bijna in elke uithoek van de wereld wel een serie heeft gefilmd, keus genoeg. Daarom hebben we het ons makkelijk gemaakt, wie weet binnenkort een lijst met series van andere continenten.

Duitstalige Netflix Original Dark

De eerste Duitse Netflix Original, en een succes was het zeker. Vlak na het uitkomen van het eerste seizoen liet Netflix weten dat de serie in de top-10 van verschillende van meest bekeken content stond. 90% van de kijkers kwam van buiten Duitsland. De serie kreeg goede reviews en werd al snel vergeleken met jaren 90 serie Twin Peaks en de recentere Stranger Things.

Dark speelt zich af in de Duitse plaats Winden. Het draait om 4 verschillende gezinnen die met elkaar vervlochten zijn door de tijd heen. In het bos buiten het dorp is een grottenstelsel dat zorgt dat men 33 en 66 jaar heen en weer in de tijd kan reizen. Met verstrekkende gevolgen! Op het moment zijn er twee seizoenen van deze Netflix Original beschikbaar!

De Poolse serie Ultraviolet

Een Poolse serie deze keer, en niet de Netflix Original 1983 die ze hard aan het pushen waren. Maar Ultraviolet. Het lijkt een beetje op het idee achter Wisdom of the Crowd. Deze werd gecanceld omdat Jeremy Piven beschuldigd werd van ongewenst gedrag en helaas de kijkcijfers te laag waren.

Een groep, die doen denken aan Bellingcat, en het internet gebruikt om misdaden op te lossen. Al is de lokale politie daar niet heel blij mee, toch zijn ze zeer succesvol.

Helaas was het lastig een trailer te vinden, slechts deze zonder ondertiteling. Beter is dus om meteen te beginnen met kijken op Netflix!

Spaanse Netflix Original La Casa de Papel

Oost en oostelijker hebben we hierboven gehad, eens tijd om richting het zuiden af te dalen voor deze Spaanstalige topper. Onlangs is alweer het derde seizoen verschenen, dus genoeg om te kijken!

Een groep criminelen, die uiteindelijk zeer geliefd raken onder de bevolking, overvallen de Nationale Bank van Spanje. Niet om het geld te stelen, maar het zelf te drukken. Samen met de mysterieuze man die zichzelf de ‘professor’ noemt proberen ze 2,4 miljard (!!) euro te stelen! Ondertussen zijn er 3 seizoenen beschikbaar, met een 4e seizoen dat in 2020 verschijnt.

De Belgische serie Undercover

Een serie uit Belg die Netflix samen met de Belgische zender Eén gemaakt heeft. Met onder andere Frank Lammers, die al zo’n beetje in elke Nederlandstalige film te zien is, en Anna Drijver voor het Nederlandse tintje.

De Belgische politie is een van de grootste XTC netwerken in de wereld op het spoor. De Nederlandse Ferry Bouman staat aan het hoofd van deze criminele organisatie en brengt z’n tijd graag door op een camping in de buurt van z’n villa. De Nederlandse en Belgische politie moeten hun krachten bundelen als ze deze man willen arresteren. Iemand moet infiltreren in het netwerk van Bouman.

The Protector uit Turkije

Magie en mytische krachten, dat past heel goed bij de vibe van de bazar die ze veelvuldig laten zien. Lastig te volgen af en toe, maar dat komt omdat ik nu ineens de ondertitels moet blijven volgen. Maar als dit je genre is zeker kijken!

De serie gaat over de eigenaar van een antiekwinkel in Istanbul ontdekt dat hij verbonden is met een geheime orde die al sinds de Oudheid bestaat om de stad te beschermen.

Maffia in Suburra: Blood on Rome

De titel verraad het al een beetje, maar dit is inderdaad de Italiaanse serie in ons rijtje. Het is de prequel van de 2015 film Suburra.

In een kuststadje bij Rome ontaardt in 2008 een geschil over landbezit in een dodelijke strijd tussen de georganiseerde misdaad, corrupte politici en het Vaticaan.

Lilyhammer uit Scandinavië

De eerste serie van Netflix, in partnerschap gemaakt met de lokale omroep NRK1 in Noorwegen. Leuk om weg te kijken. Vooral de cultuurverschillen worden pijnlijk duidelijk als de Amerikaanse maffiabaas z’n eigen gang probeert te gaan.

Voormalige maffiabaas Frank ‘The Fixer’ Tagliano krijgt als beschermde getuige een nieuw leven in het afgelegen stadje Lillehammer in Noorwegen. Waar hij opnieuw de criminaliteit in gaat. Maar alles gaat daar toch net even anders.

Last but not least: Quicksand

Een korte serie, maar wel een die ik in een ruk uitgekeken heb. Dat als waarschuwing vooraf.

Een schiepartij op de lokale middelbare school in Djursholm. de 18 jarige Maja Norberg wordt opgepakt als verdachte. Ze bekent de moord, maar ontkend dat het een misdaad is. We volgen haar tijdens haar rechtszaak, die gaat over waarom de moord gepleegd was, niet of die gepleegd is.

En er komt meer aan…

Uiteindelijk hebben we, toevallig, een mooi lijstje verspreid over heel Europa gekregen. Er zijn series die we zonder het gemak van Netflix nooit gezien zouden hebben. En er lijken alleen maar meer Europese series op Netflix te komen. Maar voor nu, met deze lijst kunnen jullie alvast een eind op weg. Veel plezier! Laat van je horen in de reacties als er een serie is die we niet over het hoofd hadden mogen zien!

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Netflix

To Top