Connect with us
De Microsoft Surface familie van devices

Gids

Laatste geruchten over Microsoft Surface hardware

Laatste geruchten over Microsoft Surface hardware

Het was 2012 toen Microsoft computer hardware onder de merknaam Surface aankondigde. De bedoeling van deze hardware-lijn is niet om te concurreren met andere PC producenten, maar om een voorbeeld te stellen. De Surface lijn is high end, met vernieuwende formfactors met helaas ook een bijbehorende prijs. Want als er een ding over de Surface lijn gezegd kan worden is dat het prachtig ontworpen is. Toch is het een groeiende markt voor Microsoft. Afgelopen kwartaal bleek uit de kwartaalcijfers dat de verkopen voor de eerste keer de magische grens van 1 miljard dollar hebben doorbroken. Gelukkig heeft Microsoft niet opgegeven ondanks dat het opzetten van dit merk veel geld heeft gekost.

In dit artikel zetten we de laatste geruchten over updates van de huidige lijn, en nieuw te verwachten Surface producten op een rij. Hou in gedachten dat het voor nu slechts geruchten zijn, deze producten kunnen elk moment gecanceld worden. Dit gebeurde onder andere met de Surface Mini slechts enkele weken voordat het product onthuld zou worden! Het is hoogstwaarschijnlijk afwachten tot oktober als Microsoft traditioneel een hardware evenement heeft waar het nieuwe producten aankondigd en laat zien.

Surface ”Libra”

De hardware heeft qua prijs altijd aan de bovenkant van de markt gezeten, met deze tablet wilt Microsoft een goedkopere optie toevoegen. Deze zou voor een prijs van rondom 400 dollar in de markt gezet worden. Volgens een rapport van Bloomberg wilt Microsoft een 10-inch tablet toevoegen aan de Surface lijn om beter op prijs te kunnen concurreren met Apple’s iPads. Volgens de geruchten zou Microsoft versies van 64 en 128GB geheugen plannen en versies met en zonder de mogelijkheid om via 4G te verbinden. Uiteraard zal het net als de andere Surface producten op Window 10 Pro draaien.

Qua design zullen ze er enigszins anders uit gaan zien dankzij de afgeronde hoeken die andere Surface producten niet hebben. Er zou een USB-C poort toegevoegd worden en het eindproduct zou 20% lichter zijn dan de grotere 12-inch broer. Het lijkt erop dat Microsoft zich hiermee op de markt voor de tablets voor ”op de bank” wilt gaan richten. Geen verkeerde keus gezien de grote aantallen iPads die bij veel mensen op de koffietafel liggen.

Surface ”Andromeda”

Dit is het project dat de meeste mensen zullen kennen, alleen dan wellicht onder de naam ”Surface Phone”. Met het terugtrekken van Microsoft van de mobiele telefoonmarkt spelen ze geen enkele rol meer op de mobiele markt. Ondanks dat het bekend stond onder ”Phone” gaat het geen nieuwe poging zijn van Microsoft zijn op de mobiele telefoonmarkt. Microsoft heeft er volgens de geruchten voor te kiezen in dit geval een nieuwe categorie te ontwikkelen. Het zou in dit geval gaan om een dualscreen, vouwbare tablet waarmee het mogelijk gaat zijn om telefoongesprekken te voeren.

Een van de gepubliceerde patenten over hoe de Surface ''Andromeda'' eruit zou komen te zien. // Met dank aan Windowscentral

Een van de gepubliceerde patenten over hoe de Surface ”Andromeda” eruit zou komen te zien. // Met dank aan Windowscentral

De bedoeling is dat door middel van een mechanisme in het midden van het scherm je het idee hebt alsof het een groot scherm is. Als je de tablet niet gebruikt kan je hem dichtklappen. De bedoeling is Andromeda in de markt te zetten als een soort vervanger van een notitieboek. Om deze overgang van papier naar scherm makkelijker te maken is er uiteraard pen-support aanwezig. De batterij zou minstens een dag mee kunnen gaan.

Deze tablet lijkt een doorontwikkeling van een idee dat terug te voeren is op de Microsoft ”Courier”. Eveneens een concept project dat nooit het levenslicht gezien heeft buiten de muren van de Microsoft Campus. Er zijn wel enkele YouTube filmpjes over de interface verschenen, die lijken enigszins te doen wat Microsoft van plan is met de Andromeda.

Surface ”Carmel”

Dankzij een lek afgelopen week weten we dat dit de codenaam is voor de nieuwe Surface Pro, de 12-inch tablet met kickstand en toetsenbordcover.  Er is alleen weinig bekend over dit product, volgens de tijdlijn zou het ergens tussen de 12 en 18 maanden moeten verschijnen stelt een intern document. De datum van het interne Microsoft document is onbekend, maar een release dit jaar lijkt haast uitgesloten.

De huidige versie van de Surface Pro

De huidige versie van de Surface Pro

De geruchten wijzen erop dat Microsoft gekozen heeft voor een ”radical redesign”. Wat bijna zeker lijkt is dat de Pro net als de Surface Book 2 ook een USB-C poort gaat krijgen. Uiteraard zal ook de interne hardware een upgrade krijgen naar nieuwere producten. Naarmate het product dichter bij release komt zal er waarschijnlijk meer bekend worden, we houden jullie op de hoogte!

Surface ”Capitola”

De codenaam voor de nieuwe Surface Studio, een prachtige all-in-one computer met touchscreen. Het is overduidelijk een van de dure in deze hardware lijn, de goedkoopste optie gaat in Nederland voor 3.500 euro de deur uit. Het lijkt erop alsof Microsoft dat wilt gaan veranderen. Er was namelijk niet alleen commentaar op de prijs, maar ook over de grafische krachten voor bijvoorbeeld video-editors bij de duurdere modellen. De duurdere modellen zouden kunnen gaan rekenen op meer (grafische) kracht, en ook zou er een goedkoper instapmodel worden geïntroduceerd.

De huidige Surface Studio van Microsoft

De huidige Surface Studio van Microsoft

Ook wat betreft deze surface is er weinig bekend over wat het nieuwe model, buiten de gebruikelijke upgrades, voor vernieuwingen zal hebben. Maar aangezien de huidige Studio bijna overal uitverkocht is, lijkt het erop alsof deze nog dit jaar de nieuwe versie uit zal komen!

Surface “Aruba”

Aruba is niet alleen dat mooie land binnen ons Koninkrijk, maar ook de naam van de Surface Hub 2. Ondanks dat deze al aangekondigd is door Microsoft, is er nog weinig bekend. De promotievideo is in ieder geval heel veelbelovend.

In de video kan je zien dat Microsoft met dynamische achtergronden gaat komen, net zoals bijvoorbeeld op de Samsung Galaxy’s kunt vinden. Daarnaast is dit scherm makkelijk te draaien, is er goed op samen te werken en ziet het er nog beter uit als je er vier naast elkaar hebt. Ondanks dat het product op de zakelijke markt gericht is zou het ook niet misstaan in de gemiddelde keuken. Helaas is het voor de prijs waarvoor de Hub 2 de deur uit gaat niet te betalen voor de gemiddelde consument. Dat is nog gerekend buiten het feit dat alleen bedrijven hem kunnen aanschaffen. Maar wellicht is jou werkgever wel toe aan een meer interactieve manier van samenwerken?

En ook nog wat accessoires

Volgens Mary Jo Foley komen er ook nog enkele accessoires uit onder de Surface naam. Een van de eerste zou een combinatie van een koptelefoon en microfoon moeten zijn. Er is verder nog niks over bekend, maar gezien Microsoft zich meer richt op productiviteit zou het een goede aanvulling kunnen zijn. Daarnaast is via Twitter informatie naar buiten gekomen over de nieuwe typecovers die waarschijnlijk samen met de Surface Pro uit zal komen.

Dit was het dan, een opsomming van alle Surface producten die waarschijnlijk zullen verschijnen binnen afzienbare tijd. Uiteraard zijn er geruchten genoeg, maar wat de Xbox en de Hololens betreft, daarover meer in een afzonderlijk artikel.

Wie heeft een Surface product? Wat zou je graag anders zien? Ik kijk in ieder geval erg uit naar Andromeda!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Gids

  • Android P, nu nog zonder volledige naam Android P, nu nog zonder volledige naam

    Android

    De Android P. gids

    By

    In deze gids een overzicht van alle veranderingen en verbeteringen die je kunt verwachten in Android...

To Top