Connect with us
3D renders van Andromeda

Microsoft

De opvouwbare Surface ‘Andromeda’ tablet bestaat!

De opvouwbare Surface ‘Andromeda’ tablet bestaat!

Nog niet zo lang geleden schreven we over alle geruchten omtrent de verschillende Microsoft Surface producten. Voor de laatste twee jaar gaan de geruchten over de Surface Phone. Er zijn patenten verschenen maar ook nieuwe code in Windows die naar dit mysterieuze device refereren. Intern bij Microsoft staat dit aparaat bekend onder de naam Andromeda weten we dankzij de Franse website Numerama. Dankzij interne documenten die ingezien zijn door The Verge is er nu meer duidelijk geworden over dit device.

“It will blur the lines between mobile and stationary computing”

Andromeda

Microsoft noemt het in dit document ‘new and disruptive’. Een aparaat dat de lijnen tussen verschillende Surface productcategorieën moet laten vervagen. Op ht moment wordt Andromeda omgegeven door geheimzinnigheid ontwikkeld. Het aparaat zal een ”wraparound” scherm krijgen om te zorgen dat er geen gat zit tussen de schermen als deze uitgevouwen zijn. Al eerder werd duidelijk dat er ook telefoongesprekken via het apparaat gevoerd kunnen worden.

”[Andromedia is] a new pocketable Surface device form factor that brings together innovative new hardware and software experiences to create a truly personal and versatile computing experience – internal Microsoft document”

En het uiterlijk?

Volgens The Verge zou het huidige aparaat een exacte kopie zijn van de 3D renders die gemaakt zijn door David Breyer. Dat zegt echter niks over het uiterlijk van het uiteindelijk product. Deze versies die Microsoft nu geproduceerd heeft zijn slechts voor testdoeleinden gebouwd. Al kunnen we wel zeggen dat op deze 3D renders Andromeda er echt geweldig uit ziet.

Volgens recente code in Windows, zou het mogelijk zijn om het apparaat naar binnen en buitengeklapt te gebruiken, en uiteraard in ’tablet stijl’. Microsoft is druk bezig om te zorgen dat welke staat je ook kiest het apparaat de juiste weergave van Windows laat zien. Dat opent de weg voor een breed scala aan mogelijkheden bij aparaten als deze met twee schermen. Ook hier heeft David Breyer zijn licht op latens schijnen met concept renders. Let wel, in tegenstelling tot zijn bovenstaande renders zijn deze niet bevestigd. Zie het als ‘fan kunst’.

Zoals we al eerder schreven zou dit device nog dit jaar op de markt moeten verschijnen. Hierna zouden diverse andere computer producenten met vergelijkbare hardware komen. Het beloofd interesant te worden om te zien waar de andere producenten mee gaan komen en hoe deze zich verhouden tot elkaar.

Begin maar vast met sparen, deze hardware zal vast niet goedkoop zijn! Wie kijkt er naar uit een opbouwbare tablet in z’n broekzak te hebben? Wij wel in ieder geval!

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Microsoft

To Top