Connect with us
Het nieuwste product van Microsoft, de Surface Go

Microsoft

Surface Go; de Microsoft 10 inch tablet geïntroduceerd

Surface Go; de Microsoft 10 inch tablet geïntroduceerd

Een tijdje geleden hebben we een artikel geschreven met alle geruchten over nieuwe en toekomstige modellen van de Microsoft Surface hardware. Met de aankondiging van de Surface Go heeft Microsoft het gerucht omgezet in een product die voor iedereen te bestellen is. De Surface Go is de laatste toevoeging aan de Surface serie die naast deze tablet bestaat uit Studio, Pro, Laptop en Book. De Go is de kleinste in het rijtje, met een 10 inch scherm. In de media wordt dan ook veel gerefereerd naar de Go als het kleine broertje van de Surface Pro dat over een 12,3 inch scherm beschikt. Uiteraard is de Surface Go niet alleen kleiner, maar ook goedkoper. De goedkoopste versie van de Go is in de Microsoft Store te pre-oderen voor 449,- euro. Hiervoor krijg je 4GB RAM en 64GB opslag. De duurdere versie is te koop voor 599,- euro heeft 8GB RAM en komt samen met 128GB opslag.

Surface Go; voor alledaagse taken

Op de Nederlandse website prijst Microsoft de tablet aan als  geschikt voor alledaagse taken thuis en onderweg. Dit in tegenstelling tot de Amerikaanse persberichten waarin vooral de nadruk gelegd wordt op de educatie markt. Al lijkt me een 10 inch scherm daar niet erg geschikt voor. Wat mij betreft is het echter wel de ideale compagnion voor bijvoorbeeld een reis in het openbaar vervoer om nog even wat documenten te bewerken of Netflix te kijken. Het is in ieder geval een zeer handzame tablet. Samen met het toetsenbord is het een ideale combinatie om ‘on the Go’ productief te zijn. Daarnaast draait het niet de normale Windows, maar de S-versie. Dit houdt in dat je geen software kan installeren dat niet uit de Microsoft Store komt, gelukkig wordt Microsoft Office gratis meegeleverd.

Accessoires

Het bijbehorende toetsenbord is een volledig toetsenbord net als bij de Pro maar in een kleiner formaat. Verrassend genoeg is de trackpad precies dezelfde grote gebleven, wat een welkome aanvulling. Dichtgeklapt doet het toetsenbord ook meteen dienst als cover voor het scherm. Het toetsenbord moet je wel los bij kopen en kost 99,- euro voor de Type Cover en 129,- euro en voor de Signature Type Cover. Ze komen in de kleuren zwart, plus platina, bordeauxrood of kobaltblauw. Ook de Surface Pen werkt, maar is eveneens niet meegeleverd. Mocht je deze erbij willen dan is dat nog een extra 109,- euro. Gelukkig heeft Microsoft besloten niet te bezuinigen op de Windows Hello feature die de andere producten in de Surface lijn eveneens hebben. Door middel van de front camera is het mogelijk om via biometrische gegevens in te loggen op de tablet.

De Surface Go prijs kan aardig oplopen afhankelijk van welke accessoires je erbij neemt. Maar als je productief wilt zijn dan is het toetsenbord eigenlijk wel onmisbaar. Daarnaast is het een goed handzame tablet met niet te kleine bezels zodat je niet snel per ongeluk iets aanklikt. Als je wilt zien hoe de tablet werkt, kijk dan de introductie video van Microsoft hieronder.

Wie gebruikt er nog een tablet, of gaat alles via de telefoon? Ik zie dit in ieder geval wel zitten om in de trein naar werk nog wat series te kijken of de krant te lezen!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Microsoft

To Top