Connect with us
Smart-speakers van Google vanaf eind oktober ook in Nederland beschikbaar

Google

Google smart-speakers binnenkort in Nederland!

Google smart-speakers binnenkort in Nederland!

Eindelijk is het dan zo ver, de smart-speakers van Google komen naar Nederland. Sinds 26 juli was de Google Assistant al beschikbaar in het Nederlands. En mocht je nou nieuwsgierig zijn naar de toekomst van deze smart-assistenten dan kan je hier meer lezen. Vanaf 24 oktober kan je de Google Home en de Mini versie in de winkels vinden. Op de Google Max, of de vandaag aangekondigde Google Hub moeten we helaas nog wachten. Net als op andere Google producten als de Pixel en Pixel XL telefoons. We zijn blijkbaar toch niet interessant genoeg als Nederland om in de eerste lichting te zitten!

De smart-speakers die in Nederland beschikbaar komen, de Home en de Mini
De smart-speakers die in Nederland beschikbaar komen, de Home en de Mini

Smart-speakers beschikbaarheid

De Google Home komt in Nederland voor 149 euro in de schappen te liggen. Het kleinere broertje de Google Home Mini gaat voor 59 euro de deur uit. Vanaf nu zijn ze te bestellen bij Albert Heijn, Bol.com, CoolBlue, MediaMarkt en uiteraard de Google webshop. De Google Home Mini komt in drie kleuren, zwart, wit of koraal. Deze laatste kleur is echter alleen in de Google Store te bestellen. Het betreft hier pre-orders, dus vanaf 24 oktober zullen ze pas geleverd worden.

”Zeg simpelweg “Hey Google” of “Oké Google” om het web te doorzoeken, je agenda te checken, slimme lampen te bedienen, timers en wekkers te zetten en je favoriete muziek en series af te spelen, terwijl je letterlijk je handen vrijhoudt voor andere zaken.” 

Nu zijn er al mensen die deze speakers geimporteerd hebben, of meegenomen na een weekendje Duitsland, ook voor deze mensen is er goed nieuws. Google heeft bevestigd via Twitter dat vanaf 24 oktober iedereen de Nederlandse taal kan selecteren in de Google Home App.

Wie is er enthousiast over het feit dat we eindelijk in Nederland ook gebruik kunnen maken van deze speakers? Google zet er in tegenstelling tot Amazon’s Alexa wel vaart achter!

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Google

To Top