Connect with us
Spin-off The Walking Dead en drie films!

The Walking Dead

Nieuwe spin-off én drie films voor TWD franchise!

Nieuwe spin-off én drie films voor TWD franchise!

Onlangs haalde de -originele- serie de laagste kijkcijfers ooit. Maar dat lijkt producent AMC niet te deren. The Walking Dead is in de ogen van AMC een zelfstandig universum. Met meer dan alleen series en films, ze hebben zelfs een wiskey uitgebracht! Met nog een derder serie, en drie films hebben we in ieder geval nog genoeg Walkers om naar te kijken komende jaren. Daarom in dit artikel een klein overzicht wat we al weten over deze nieuwe spin-off en de films.

Once ‘Game of Thrones’ is technically off the air, it’s the No. 2 show on TV. You don’t sneeze at it being No. 2 out of the three billion shows that are on TV.

– AMC President of Programming David Madden

Spin-off serie nummer 3

Bij gebrek aan een naam noemen we de spin-off maar even nummer 3. AMC heeft wel al een kleine sneekpeak gegeven, kijk die eerst even.

Voor de opnames werd in Virginia zelfs een deel van het verkeer voor een week stilgelegd. Voor de serie waren ze bezig om een vliegtuig crash te filmen, waarvan tekeningen in de teaser hierboven voorkomen. Uiteraard krijgt deze spin-off een ander soort verhaal dan we al kennen. Hopelijk zullen ze niet zo snel als Fear The Walking Dead naar dezelfde periode als de originele serie springen. Nummer 3 gaat het over een groep jongeren die nooit contact gehad hebben met de Walkers, maar er middenin opgroeien. Het lijkt een tijd te zijn waarin ze het probleem ‘onder controle’ lijken te hebben. Maar dan besluiten ze de kolonie te verlaten. Het klinkt als een Carl-situatie uit de eerste seizoenen. Waar hij zichzelf altijd in de problemen werkte gewoon door niet te luisteren naar Rick en de rest van de groep.

The new show is really on its own separate path. It’s a different feel and different tone. It won’t look anything like the other two shows.

– AMC President of Programming David Madden

Verder is er nog vrij weinig bekend over het verhaal. Tussen 7 en 13 augustus wordt de vliegtuigcrash in Hopewell (Virginia) gefilmd. Over wie we in de serie gaan zien is wel al wat meer bekend. De meeste hoodrolspelers in deze spin-off zijn tamelijk onbekend. Maar als je The Americans of Younger gekeken hebt ken je er in ieder geval twee. Annet Mahendru die de rol van Nina Sergeevna Krilova in The Americans speelde gaat de rol van ‘Huck’ op zich nemen. Nico Tortorella, die we kennen als Josh uit Younger, zal de rol van Felix op zich nemen. Volgens de website Deadline is dit karakter ”An honourable man of his word who isn’t afraid to fight for others’ safety and acceptance”.

De serie komt in het voorjaar van 2020 in de VS op de buis. Over een datum voor Nederland is nog niks bekend, maar we houden je op de hoogte!

De films

We doen de films even tegelijk bespreken. Er is namelijk nog niet heel veel bekend over wat we kunnen verwachten, behalve een terugkeer van Rick Grimes! De acteur heeft getekend voor drie films. We gaan eindelijk zien wat er met hem gebeurd is na z’n ontvoering, dat is meer dan overduidelijk in de teaser die is verschenen.

De helikopter, en natuurlijk de aftiteling laten daar geen twijfel over mogelijk. De achtergrond die we zien is de skyline van Philidelphia, het lijkt er dus op dat het zich daar afspeelt. De verwachting is dat ook Michonne, nu ze in seizoen 10 The Walking Dead gaat verlaten haar opwachting zal maken in de film. In seizoen 9 werden er al toespelingen gemaakt dat ze ‘op zoek’ wilde gaan naar Rick. In tegenstelling tot het orignele plan worden het ook geen TV films, maar gaan ze ook in de bioscopen komen. De vraag is hoeveel we gaan zien van de nieuwe wereld van Rick. Duidelijk is dat de films een compleet nieuw gebied zullen laten zien, en wellicht de weg openen voor nog een nieuwe spin-off? Voor nu lijken de films Rick Grimes in de hoofdrol te hebben. Alhoewel, wellicht krijgt ook Negan z’n eigen film in de toekomst.

Een ding is duidelijk, AMC is nog lang niet klaar met de Walkers en blijft ons bestoken met nieuwe series en films. Misschien dat de volgende serie zich eens in Europa kan afspelen? In ieder geval, wie is er blij met deze ontwikkeling? Kijk je nog (een van de) Walking Dead series? Laat van je horen in de comments!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in The Walking Dead

To Top