Connect with us
The Hot Zone - keuzestress zomer 2019 serie

TV Nieuws

Keuzestress: zomer 2019 opties

Keuzestress: zomer 2019 opties

De zomer is altijd zo’n periode dat je eigenlijk helemaal niet op de bank wilt zitten en TV kijken, vooral ook omdat er vaak amper wat (nieuws) te zien is. Gelukkig is het tot nu toe een mooie zomer geweest. Maar of je nu wat zoekt voor tijdens de vliegreis richting je vakantie, of in de trein naar werk, in dit artikel 4 tips om je keuzestress te verminderen. Als eerste de nieuwe series die pasgeleden begonnen zijn. Als je wat meer tijd hebt, scroll dan even verder naar beneden voor series die al wat langer lopen en nu in de zomer uitzenden. Hopelijk hebben we je een beetje van je keuzestress afgeholpen. Veel kijkplezier!

The Hot Zone

Vindt je het ook zo fijn als een serie gewoon een einde heeft? Eindelijk eens geen zorgen of deze serie wel verlengd gaat worden. Dan zit je goed met deze mini-serie. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Richard Preston en gaat, kort gezegd over de verspreiding van het Ebola virus. In de serie zien we een aantal bekenden met in de hoodrol Julianna Margulies (The Good Wife) ondersteund door onder andere Noah Emmerich (The Americans). We zien hoe een van de onderzoekers niet geloofd wordt als ze denkt dat Ebola in de Verenigde Staten is, en de strijd om deze nieuwe ziekte zo snel mogelijk te elimineren voordat de uitbraak compleet is. Na 3 afleveringen zitten we helemaal in het verhaal, en kunnen we niet wachten de overige 3 afleveringen te kijken. Dit is zeker een aanrader voor je keuzestress, hieronder de trailer!

Grand Hotel

Eerlijk gezegd was dit een serie waar ik niet naar uit keek, maar het heeft me verrast! Na de eerste aflevering kon ik niet wachten tot de week voorbij was. De omschrijving leek het klinken als een mix tussen Dynasty en Revenge.

De serie gaat over een familie die eigenaar is van een prestigieus hotel in Miami en, uiteraard, in de problemen zit. Het hotel maakt verlies, er is geld geleend van dubieuze figuren, en er is iemand onder verdachte omstandigheden verdwenen. Een goed recept voor een serie die lekker weg kijkt, zeker in de zomerse Miami setting.

Stranger Things

Onze laatste keuzestress aanbeveling alweer. We hebben als geschreven over wat we kunnen verwachten tijdens het 3e seizoen. Eens zien of het allemaal uitgekomen is. In het derde, en waarschijnlijk een-na-laatste seizoen gebeurd er weer een heleboel in Hawkins. Zo zijn er uiteraard slechterikken. Deze keer in de vorm van Russen -het is tenslotte nog tijdens de Koude Oorlog- en zien we de vrienden opgroeien. Het is toch niet zo makkelijk om vriendschappen vorm te geven blijkt maar weer als je de leeftijd voor een relatie bereikt hebt! Spanning en sensatie genoeg om in een keer het hele seizoen af te kijken! In een weekend hebben we alles afgekeken, en dan is het helaas lang wachten!

Mocht je de hype niet meegekregen hebben, dan is het zeker de moeite waard om te gaan kijken.

Stranger Things speelt zich af in het fictieve, landelijke stadje Hawkins in Indian in de jaren 80. Dichtbij is het Hawkins Nationale Laboratorium waar het Amerikaanse Ministerie van Energie onderzoek doet naar het paranormale. Maar zulke onderzoeken gaan nooit goed in series als deze. Ze creëren een portaal naar een alternatief universum, genaamd ”The Upside Down”. Dit blijkt grote gevolgen te hebben voor de inwoners van Hawkins.

Het eerste seizoen speelt zich af in het najaar van 1983. Will Byers wordt ontvoerd door een schepsel dat dankzij de The Upside Down bestaat. Zijn moeder Joyce zoekt samen met de politiechef naar Will. Zijn vrienden, Mike, Dustin en Lucas zijn ondertussen ook al op onderzoek uitgegaan. Ze worden hierbij geholpen door een jong meisje dat ontsnapt is uit het laboratorium genaamd Eleven. Ze ontdekken al snel dat er mysterieuze krachten aan het werk zijn. En uiteraard probeert de overheid zoveel mogelijk in de doofpot te houden.

Good Trouble

We schreven al eens eerder over deze spin-off van The Fosters die zeker de moeite waard is om te (gaan) kijken!

”We’re seeing millennials in this country doing extraordinary things, making noise, taking action. Stirring up Good Trouble as they grow, strive and struggle to make the mess of their early twenties into the message.”

Dat geeft goed de essentie van deze serie weer. Het is eigenlijk The Fosters maar met minder hoofdrolspelers, en de problemen die bij hun leeftijd past. Geen ruzies met ouders, maar Black Lives Matter. Geen moeders die problemen oplossen, maar volwassenen die problemen verbergen. Het is een serie die heel goed de problemen van de Netflix-generatie laat zien, en niet bang is om soms wat controversiele onderwerpen aan te snijden. Het feit dat de zussen in de rechten en technologie werken geeft mooi de verschillen tussen en binnen de sectoren weer. De serie is pas begonnen aan het tweede seizoen. Een mooie tijd om te beginnen met kijken dus! Hieronder de trailer voor het tweede seizoen.

Dit waren onze aanbevelingen om je met de keuzestress te helpen. Hopelijk stond er iets tussen wat je graag wilt zien. Heb je nog tips voor ons? Hebben we iets gemist of wil je je eigen keuzes delen? Laat dan van je horen in de comments!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in TV Nieuws

To Top