Connect with us
Een van de nieuwe streamingdiensten die we in 2019 zullen zien verschijnen

TV Nieuws

streamingdiensten keuzestress binnenkort?

Hoe meer keus hoe beter wordt er wel eens gezegd, maar makkelijker gaat het er zeker niet op worden met al deze streamingdiensten. Op het moment heb je in Nederland al de keuze uit Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, YouTube Premium, Film1, en dan ook nog NLziet voor als je geen traditionele tv abonnement meer wilt. En dan heb ik het nog niet eens gehad over diensten die geen all-you-can-watch voor een vast bedrag bieden zoals bijvoorbeeld Pathe Thuis of Play Movies op je Android toestel. Of uiteraard alle extra’s die je TV provider te bieden heeft, zoals HBO als je bij Ziggo zit!

In 2019 zal het helemaal losbreken als Disney hun streamingdiensten Hulu en Disney+ naar verwachting gaat uitrollen in Europa. En uiteraard zal ook Apple niet achterblijven en een service lanceren. Maar laten we beginnen met twee nieuwe diensten die binnenkort beschikbaar komen in Nederland.

Fear Unlimited

Deze streamingdienst richt zich, zoals de naam wellicht al een beetje weggeeft, op de liefhebbers van het horror- en thrillersgenre. Als je gebruik maakt van de introductie aanbieding vanaf 30 november betaal je slechts 6,66 per maand voor het eerste half jaar. Daarna gaat de dienst 7,99 euro per maand kosten. Volgens het bedrijf beschikken ze over een catalogus van ‘ruim honderdvijftig’ films die nog niet op andere diensten te vinden zijn. Je kan op de website een greep uit het assortiment alvast bekijken. Als het je wat lijkt, ga dan meteen naar de website zodat je vanaf 30 december meteen kunt genieten. Dan kan je vol angst het nieuwe jaar in.

Horrify

Alsof een horror en thriller streamingdienst nog niet genoeg was. Deze dienst is al sinds 30 oktober te gebruiken en kost 6,95 euro per maand, en is dus iets goedkoper als Fear Unlimited. Volgens de website zijn er meer dan honderd films en series te vinden, en beloven ze elke maand meer toe te voegen. Volgens de website beschikken ze over de genres Gore en disturbing, Zombie, Killer, Paranormal en Monster. De eerste 14 dagen kan je het gratis uitproberen.

De Disney streamingdiensten

Disney wilt uiteraard ook een graantje meepikken en gaat zelfs twee diensten lanceren. Tot onvrede van Netflix waar veel Disney films en series te vinden zijn op het moment. Vergis je echter niet, Disney is een enorm bedrijf, naast de bekende kinderverhalen bezitten ze ook de Star Wars en Marvel franchises en Pixar. Ook bezitten ze bijvoorbeeld de kanalen van The History Channel, National Geographic en Vice. Niet vreemd dus dat Disney hun eigen diensten gaat opzetten.

De eerste, Disney+ genaamd zal zich met name gaan richten op kinderen en families. Er is nog weinig bekend behalve dat ze hebben laten weten deze dienst in 2019 te willen lanceren. Er is al een Nederlandstalige pagina beschikbaar die op de dienst wijst. Daarnaast staan er ook vacatures open die wijzen op een Nederlandse release.

Na de overname van Fox heeft Disney 60% in handen van de Amerikaanse streamingdienst Hulu, die nu daar de meeste series de dag nadat ze op TV geweest zijn online brengt. In een gesprek met investeerders heeft de CEO aangegeven aan internationale uitbreiding te werken. In de Verenigde Staten kost een abonnement met reclame 8 dollar, wil je die niet dan betaal je 12 dollar per maand.

Het lijkt echter voor de hand te liggen dat Disney combinatie abonnementen gaat bieden voor mensen die beide diensten willen afnemen. Ouders met kinderen zullen er bijna al niet onderuit komen in ieder geval Disney+ af te nemen.

Apple

Uiteraard kon ook Apple niet achterblijven en hebben ze naast Apple Music straks twee streamingdiensten.  Volgens geruchten zou het bedrijf uit Cupertino al meer dan een miljard euro geïnvesteerd hebben in originele content. Zo zijn er onder andere deals met Oprah Winfrey en Sesamstraat gesloten. Het lijkt er ook op dat ze het meteen groots willen aanpakken. De dienst zou namelijk in ruim 100 landen tegelijk worden uitgebracht. Het is nog onduidelijk of Nederland daar bij zit, maar dat lijkt waarschijnlijk. Hopelijk brengt Apple dan ook meteen hun gecombineerde TV, nieuws en muziekdienst uit waar we eerder al over schreven.

Heel veel keus de komende tijd lijkt het, is het wellicht teveel aan streamingdiensten? De content raakt op deze manier aardig versnipperd. Welke diensten hebben jullie thuis?

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in TV Nieuws

To Top