Connect with us
De promotie poster voor de nieuwe AMC serie For The People met onder andere Britt Robertson en Ben Shenkman, Geproduceerd door Shondaland.

For The People

Tv serie review: For the People

Met dank aan ABC.com

Tv serie review: For the People

Een groep jonge advocaten en aanklagers die werken bij de ‘Mother Court’ en hun dagelijkse beslommeringen.

Maak je geen zorgen, je kunt dit gerust lezen zonder dat je de eerste aflevering van For the People hebt gezien. Want je moet ook vooral kijken, om meteen de conclusie te beginnen na de eerste twee afleveringen.

Over het algemeen kan je me wel een fan noemen van, zoals m’n vriendin het noemt, ”die advocaten shows”. Het is fascinerend om te zien hoe het rechtsysteem en opsporingsdiensten werken, in de VS althans. Na Baantjer moeten we dat genre in Nederland maar even laten rusten. Toen ik las waar de serie over ging deed het me meteen denken aan Raising the Bar (2008). Eveneens een serie die beide kanten belicht. En waar de persoonlijke relaties eveens niet noodzakelijk gelijk lopen met de kant waaraan ze staan. En alle problemen die dit voortbrengt als je in de rechtszaal tegenover elkaar staat. Helaas was het met Raising the Bar na twee seizoenen einde verhaal, laten we hopen dat For the People een langer leven beschoren is!

De producent

Deze serie, geproduceerd door Shondaland, die onder andere ook Grey’s Anatomy en Private Practice heeft voortgebracht maakte een sterke eerste indruk. Op IMBD wordt de serie als volgt omschreven:

“Set in the Southern District of New York (SDNY) Federal Court, aka “The Mother Court,” the legal drama follows brand new lawyers working for both the defense and the prosecution as they handle the most high profile and high stakes cases in the country – all as their personal lives intersect.”

Het helpt uiteraard ook dat Britt Robertson, die we kennen uit Life Unexpected, Girlboss en Under the Dome, een goede rol als de over-enthousiaste advocaat die het liefste de hele wereld zou helpen speelt. Sowieso is het een sterke cast met naast Britt ook Hope Davis (genomimeerd voor een Tony en twee Emmy awards) en Ben Shenkman (genomineerd voor een Emmy en Golden Globe).

For The People

De serie, waarin er in elke aflevering telkens enkele kleine rechtszaken worden behandelt. Samen met de nodige persoonlijke problemen maakt het een vermakelijk geheel. Ja, we kunnen allemaal raden wat er gaat gebeuren als twee geliefde tegenover elkaar komen te staan in de rechtszaal. Maar de makers weten er een mooie spin aan te geven die tegelijkertijd diepte geeft aan de karakters, en de basis legt voor de ontwikkeling van hun personages. Het is geen die-hard serie waar de rechtszaak het centrale punt is, de personages staan centraal in deze serie die zich toevallig in de rechtszaal afspeelt. Althans voor nu. Is het net zo goed als The Good Wife? Nee, dat niet. Maar maakt dat uit als het een vermakelijke serie is? Het tempo ligt veel hoger in For the People. Hun zaken zijn anders en de personages spelen een meer gelijke rol, anders dan The Good Wife. Wat For the People betreft, het heeft zeker potentie. Uiteraard afhankelijk van hoe de karakters zich zullen ontwikkelen. Het kan zeker nog een hoger niveau bereiken. De tijd zal het leren. Om af te sluiten waarmee we begonnen, ga deze serie zeker kijken! Toch niet jou ding, lees dan onze review van Instinct eens!

Heb je de eerste afleveringen van For the People ook gezien? Laat weten wat je ervan vond in de reacties!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in For The People

To Top