Connect with us
Dr. Dylan Reinhart en New York Police detective Elizabeth Needham in een screenshot uit Instinct.

Instinct

Serie review: Instinct

Met dank aan TVguide.com

Serie review: Instinct

Een enigszins vreemde professor die gevraagd wordt om z’n expertise als blijkt dat de moordernaar zich heeft laten inspireren door zijn boeken. Heeft deze detective een nieuwe partner gevonden?

Een boekschrijver wiens hulp ingeroepen wordt als blijkt dat de moordenaar zijn boeken gebruikt als inspiratie. Een -vrouwelijke- detective, die zonder partner omdat deze is omgekomen tijdens het werk. Een charismatische schrijver met een luxe levenstijl. Een wekelijkse moord die in 42 minuten opgelost wordt. Klinkt dit bekend? Nee, het is niet Castle. Al had dat prima gekund, dit is de omschrijving voor de nieuwe serie Instinct met Alexander Cumming (The Good Wife) en Bojana Novakovic.

‘Instinct’ in de media

Wellicht een beetje flauw, maar de overeenkomsten zijn zo overduidelijk dat het wel even vermeld moest worden. Waar de serie wel vernieuwend in is, is dat de hoofdpersoon van de serie openlijk gay is. Het is voor het eerste dat dit gebeurd, maar gelukkig wordt er anders dan bij The Guardian niet de nadruk op gelegd. Daar is Alexander Cumming, die dit karakter speelt, zelf ook blij mee verteld hij in een interview Met CBS New York:

“From my perspective, people seem to really like the show and have been really positive. It did well in the ratings. In terms of the gay thing, nobody mentioned it. A lot of people said good for you because it is the first openly gay character in a leading role in American network television. But since the show’s come out, I’m glad people don’t mention that Dylan is gay. I think actually that is a really positive step. It’s not the most interesting thing about him and it’s not what the show is about. I think that’s the direction we need to be going in. We need to show people how he is and don’t have them focus on one aspect.”

Het oordeel

De eerste aflevering verliep snel, wellicht wat te snel. We zien Dr. Dylan Reinhart in z’n natuurlijke omgeving, al professor les aan het geven. Waarna Detective Lizzie Needham zijn hulp in roept aangezien zijn boek gebruikt is als inspiratie. Het klonk interessant toen ik dat las, maar ik had geen idee dat het een één-aflevering-één-misdaad soort serie zou worden. Het klonk interessant genoeg om hier een heel seizoen mee te kunnen vullen!

De eerste aflevering van Instinct ging te snel. Dr Dylan Reinhart werd weliswaar geweldig neergezet door Alexander Cumming. Maar wellicht is hij te frivool en vrolijk op de momenten dat ze de plek van de misdaad bezoeken. Buiten dat, is het de zoveelste serie waar gewone mensen (met veel geld), of mensen met een bepaald beroep (goochelaar, schrijver) de politie helpen misdaad op te lossen.

Ik wil het nog wel een kans geven, Castle was een leuke serie tenslotte, en Alexander Cumming zet een goede rol neer tot nu toe. Maar de tweede aflevering zal wel een verbetering moeten zijn als ik deze tot het einde wil blijven kijken.

Geïnteresseerd geworden na het lezen van deze review?  Kijk dan de trailer hieronder, of wellicht is For The People meer jou serie!

Wie heeft de eerste aflevering van Instinct ook gezien? Laat weten wat je ervan vond!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Instinct

To Top