Connect with us
De poster voor de serie Timeless

Series

Timeless wederom gecanceld; verder als film?

Timeless wederom gecanceld; verder als film?

Het lijkt erop dat het doek, alweer, gevallen is voor de serie Timeless. Vorig jaar werd de serie ook al geannuleerd door de Amerikaanse zender NBC. Dankzij de campagne die fans begonnen om NBC te laten weten dat het een tweede seizoen verdiende gingen ze overstag. Een tweede seizoen werd besteld.

”Een experimentele tijdmachine wordt gestolen door een geheimzinnige organisatie om de Amerikaanse geschiedenis te herschrijven. Het aan een geschiedenis professor, een soldaat en een engineer om te zorgen dat deze organisatie niet slaagt in haar doel. Het blijkt echter dat zij verweven zijn, en te onderdeel zijn van het plan om de geschiedenis te veranderen.”

Helaas heeft het geen verschil gemaakt, nu het tweede seizoen geëindigd met een enorme cliffhanger, heeft NBC de serie opnieuw niet verlengd. Het seizoens-einde werd door website TVLine zelfs uitgeroepen tot beste van het jaar!  Uiteraard zorgt de annulering voor nogal wat onvrede onder de hoofdrolspelers zoals Abigail Spencer op Twitter laat blijken.

De fans zijn ondertussen, wederom begonnen met een campagne om de serie te redden onder de noemer #SaveTimeless. De kans dat het de fans wederom lukt lijkt klein, maar het kan. Netflix koos ervoor om Lucifer een afrondend seizoen te geven nadat Fox besloot de serie te annuleren. Ook deze serie zou goed passen bij de streamingdienst. Ook NBC, waar Timeless te zien is bedacht zich al eerder dit seizoen, Brooklyn Nine-Nine kreeg alsnog een nieuw seizoen.

Timeless film?

De producent van de serie Sony Pictures TV heeft geprobeerd de serie aan andere zenders te slijten, helaas zonder succes. Een alternatief dat de producent nu aan het bespreken is met NBC is een film. De bedoeling is dat er een twee uur durende film gemaakt wordt waarin de cliffhanger en de meest prangende delen van de serie een einde krijgen. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, Netflix sluit de serie Sense8 ook af met een film. Een van de hoofdrolspelers Matt Lanter blijft in ieder geval positief, en vraagt net als de rest van de cast om de Twitter account van de zender NBC te spammen.

Timeless was een van mijn favoriete series, dus ik ga ze zeker even spammen met #SaveTimeless, wat jullie?

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Series

To Top